خواص و مزاج چغاله بادام

The properties of Chghalh almonds

چغاله بادام میوه درخت بادام است که قبل از رسیدن به صورت کال آن را برداشت می کنند. میوه های نارس معمولا برای سلامتی مضر می باشند اما چغاله بادام از این قاعده مستثنی می باشد. این میوه لذیذ در ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. طبع و مزاج چغاله بادام بسیار سرد است و مصلح آن خرما و مواد غذایی با طبع گرم می باشد. البته بهتر است در خوردن چغاله های خوشمزه زیاده روی نکنید. مصرف چغاله بادام خواص و فواید بسیاری را به بدن می رساند که در ادامه به آن می پردازیم.

چغاله بادام چیست؟

چغاله بادام در واقع همان بادام نارس و کال است که قبل از سفت شدن پوسته بیرونی و رشد کامل هسته آن را برداشت می کنند. این میوه خوشمزه که در ایران به چاقاله بادام نیز معروف است دارای پوستی به رنگ سبز با کرک های لطیف می باشد. هسته داخلی آن نیز به رنگ سفید است که مغز بادام نرم در آن قرار دارد که به مرور این هسته سفت تر شده و پوسته خارجی نیز ضخیم گشته و به رنگ قهوه ای در می آید. البته زمان آن طولانی نیست به همین دلیل باید چغاله ها را خیلی سریع برداشت کرد. مزه چغاله بادام کمی به ترشی میزند و مغز نرم آن نیز طعمی شیرین و خوشمزه دارد. در کل طعم آن ملایم می باشد.

فصل چغاله بادام

چغاله بادام را در نواحی مختلف مرکزی و غربی آسیا پرورش می دهند و در اوایل فصل بهار آن را برداشت می کنند. به دلیل اینکه این میوه به سرعت وارد مرحله سفت شدن می شود باید آن را زود چید و استفاده کرد.

خواص چغاله بادام

چغاله بادام دارای خواص زیادی است زیرا سرشار از ویتامین های سی و ای، منیزیم، فسفر، آهن، ریبوفلاوین، پروتئین و فیبر و ال کانیتین می باشد. از خواص چغاله بادام می توان به آنتی اکسیدان بودن آن اشاره کرد که سبب دفع سموم بدن همانند قرص دافع سموم پادزهر نیاک، تقویت سیستم ایمنی همانند قرص تقویت ایمنی بدن آلوئه نیاک و پیشگیری از ابتلا به سرطان و عفونت می شود.

  1. وجود ال کانیتین و ریبوفلاوین در چغاله بادام می تواند به تغذیه و بهبود سیستم عصبی و کارکرد مغز کمک کند.
  2. ویتامین سی موجود در چغاله بادام لثه و دندان ها را تقویت کرده و خشکی دهان را نیز از بین می برد. داشتن فیبر زیاد چغاله بادام باعث بهبود عملکرد دستگاه گوراش و دفع راحت تر نیز می گردد که می تواند درمانی برای یبوست باشد.
  3. همچنین فیبر باعث ایجاد احساس سیری شده و اشتها را کم می کند که با استفاده از این خاصیت می تواند باعث کاهش وزن گردد.
  4. چغاله بادام دارای ماده ای به نام کلروفیل است که نقش موثری در تولید منزیم ایفا می کند. از فواید منزیم می توان کمک به گوراش غذا و رفع گرفتگی عضلات به خصوص در ورزشکاران را نام برد.
  5. یکی دیگر از خواص چغاله بادام کنترل و تنظیم پی اچ بدن می باشد که گاها توسط ترشحات اسیدی معده و روده به هم می ریزد و می تواند باعث ابتلا به پوکی استخوان، تضعیف سیستم ایمنی و چاقی شود. چغاله بادام می تواند پی اچ بدن را متعادل نگه دارد.
  6. آنتی اکسیدان و ویتامین ای موجود در چغاله بادام برای سلامت پوست بسیار (کرم جوانسازی پوست ویتامین C آموس وان) مفید می باشد. مصرف مداوم این میوه خوشمزه خون را تصفیه و پاکسازی می کند و بسیاری از بیماری های پوستی مانند آکنه، جوش های سر سیاه و… را از بین می برد.

مضرات چغاله بادام

زیاده روی در مصرف هر چیزی می تواند عوارضی را به دنبال داشته باشد. چغاله بادام نیز با تمام خواصی که دارد از این قاعده مستثنی نیست. مصرف بیش از حد این میوه های سبز، علی الخصوص برای خانم های باردار به هیچ عنوان توصیه نمی شود. چرا که مضرات چغاله بادام و مصرف بیش از حد آن می تواند نفخ و اسهال را به دنبال داشته باشد. همچنین اگر با چغاله بادام نمک زیادی مصرف کنید می تواند باعث بالا رفتن فشار خون (عرق گیاهی تنظیم فشار خون مخلوط چای ترش و برگ کاسنی زوریک) شما شود.

همچنین شستشوی غیر بهداشتی برخی فروشندگان چغاله بادام می تواند سبب بروز بیماری های گوارشی و عفونت های باکتریایی گردد. جهت جلوگیری از این قضیه حتما قبل از مصرف چغاله بادام آن ها را به خوبی شسته و ضد عفونی نمایید تا دچار مشکل نشوید.

طریقه مصرف چغاله بادام

چغاله بادام را قبل از مصرف باید به خوبی بشویید. این میوه های سبز را معمولا به صورت خام با نمک یا ترشی سرو می کنند. البته در سالادها و خورشت چغاله بادام نیز استفاده می شود که در بین ایرانیان محبوبیت زیادی دارد. بافت ترد و اسیدیته دلپذیر، آن را به یکی از پرطرفدار ترین میوه های نوبرانه بهار تبدیل کرده است. همچنین می توان ترشی یا شور چغاله بادام درست کرد تا از خواص آن در بقیه فصل های سال نیز بهره برد.

چغاله بادام چاق کننده است؟

در جواب به این سوال باید بگوییم که با اینکه چغاله بادام حاوی چربی می باشد، چربی های آن از نوع چربی سالم هستند که به تجزیه چربی های اضافه کمک کرده و باعث کاهش وزن مثل قرص کاهش وزن گرین تیدین دینه می شوند. مصرف مداوم چغاله بادام متابولیسم بدن را افزایش داده و سبب چربی سوزی می شود. پس اگر می خواهید لاغر شوید می توانید روی چغاله بادام که کالری بسیار کمی نیز دارد حساب کنید.

هسته چغاله بادام خوردنی است.

در رابطه با اینکه بادام تلخ مقادیر قابل توجهی سیانید در دانه های رسیده تولید می کند باید بدانیم که این نوع بادام ها به عنوان بادام سبز یا همان چغاله بادام برداشت نمی شوند. بنابراین این میوه به طور کامل قابل خوردن است و خطری برای انسان ندارد.

هسته چغاله بادام های موجود در بازار که شیرین هستند را می توان خورد اما نکته مهمی که وجود دارد و باید بدانیم این است که هسته هایی که تلخ هستند حاوی ترکیبات سیانیدی می باشند که برای بدن سمی و مضر است. بنابراین اگر هسته چغاله بادام تلخ باشد نباید آن را خورد ولی اگر شیرین باشد مانعی برای خوردن آن وجود ندارد و می توان از این نعمت الهی استفاده کرد.

به طور کلی چغاله بادام بسیار لذیذ و خوشمزه و همچنین دارای مزایای بسیاری می باشد اما مصرف بی رویه و شستشوی نامناسب آن می تواند مشکلاتی را برای بدن به همراه داشته باشد.

5/5 - (1 امتیاز)